Marian Bala, „mărul discordiei” între Phoenix Şimleu şi CS Volei Municipal Zalău

„Bala poate pleca la orice club care plăteşte grila de transfer”, spune antrenorul Şimleului, Mircea Abraham

Internaţionalul Marian Bala pare să fi devenit „mărul discordiei” între CS Phoenix Şimleu Silvaniei şi CS Volei Municipal Zalău. Cu toate că, înainte de a fi convocat la lotul naţional, voleibalistul originar din Craiova le-a promis oficialilor şimleuani că nu va părăsi gruparea de sub Măgura decât dacă va pleca la un club din străinătate, lucrurile au stat cu totul altfel după acţiunea din Belgia a echipei naţionale a României. „Înainte de a începe acţiunea la lotul naţional, Bala mi-a promis că nu va pleca de la echipă decât dacă va avea o ofertă bună de la un club din străinătate. Între timp, se pare că a fost contactat de cei de la Zalău, iar după ce ne-am întors din Belgia a vrut să-i dăm actele, pentru a se putea transfera”, ne-a dezvăluit antrenorul Phoenix-ului, Mircea Abraham.
Tehnicianul echipei şimleuane a mai afirmat că nu se va opune plecării lui Bala de la Şimleu, însă cu condiţia de a-i fi plătită grila de transfer. „Noi am dat o „căruţă” de bani pe el când l-am adus de la Craiova şi mi se pare normal ca acum să-i fie plătită grila de transfer. Bala poate pleca la orice club care plăteşte grila de transfer, nu doar la Zalău. Conform regulamentului, 10 la sută din acea grilă ajunge la Fedraţia Română de Volei, iar restul de 90 la sută îi revine clubului”, a mai spus Abraham.
Potrivit unor surse din anturajul clubului zălăuan, se pare că Marian Bala are stipulat în contract o clauză potrivit căreia, după un sezon, jucătorul poate primi „dezlegare” din partea clubului şimleuan dacă doreşte să se transfere la orice alt club din ţară sau străinătate, fără ca CS Phoenix Şimleu să emită pretenţii financiare.
Marian Bala a fost transferat la Şimleu Silvaniei în vara anului trecut, de la SCM Universitatea Craiova, iar în sezonul trecut a fost considerat cel mai bun jucător al echipei de la poalele Măgurii.

Leave a Comment